top of page

FEESTMAAL 24/02/2018  11u45..


De gure winterwind snijdt in je vel. Ook in Lauwe dus.
De aanblik van het domein “Ter Biest” is lente-winters. De schrale koude contrasteert met de zon die de waterpartijen en het groen doen blinken.
Alvast een veelbelovend begin. 
Ik merk dat de meeste hongerlijders reeds aan de drank zijn, en we vervoegen heel graag het uitgebreide gezelschap.
De verwelkoming gebeurt in stijl en het uitgebreid aperitief doet de hapjes dubbel smaken.
Na een groepsfoto is het tijd om aan te zitten.
Tafels gedekt als voor een groot feest. En dat is het ook.


De obers serveren ons een keurig geschikt bord met grietfilet en mousse van bloemkool.
Ook de passende wijn is van lekmelipke.
Na een gepaste adempauze zitten we met vork en mes in aanslag voor de kwartelborstjes.
Rustend op een bedje tagliatelle en omzoomd door een truffelsaus, is dit een culinaire meevaller van jewelste. En we doen het nog eens over onder de vorm van billetjes. En voor de gegadigden…nog een keer.


Hoog tijd om wat stoom af te laten.
Waarbij meester Jean-Marie, geassisteerd door collega Piet, de proclamatie verzorgt.
In stijl, en met de nodige egards mogen de laureaten hun oorkonde in ontvangst nemen van
“amateur boekbinder”. Bieke, Johny, Jacques, Marleen, Moniek en Trui zijn fier als een gieter.


En het kan niet op.
De profiteroles, bijgewerkt met een zwierige laag warme chocolade, gaan erin als…..profiteroles.
En om de putjes te vullen, brengen koffie met diverse zoetigheden, hier soelaas.


Met een dankwoord van Andrea, en haar aanbod voor nog een glas, is de voorzitter warm gelopen voor zijn “toen dichten nog rijmen was”. Oude –en minder oude- poëzie die in het collectief geheugen is blijven hangen, doen de nostalgie oplaaien.


Tot het tijd wordt om afscheid te nemen, met de stelligste belofte er volgend jaar weer bij te zijn.
 

En om nog meer te smullen van ons feestmaal is de reeks foto’s die Jean Pierre voor ons hierbij presenteert.

bottom of page